een weg bewandelen


een weg bewandelen 1.0

een bepaalde handelwijze (beginnen te) volgen; (beginnen te) handelen op de genoemde wijze

Algemene voorbeelden


We hebben in dit project laten zien dat het goed mogelijk is om de professionele standaard vanuit de praktijk en het verhaal van leraren zelf in verschillende vormen van concreetheid te beschrijven. Het is ons inziens ook wenselijk om die weg te bewandelen, want de praktische herkenbaarheid van een beroepsstandaard als kwaliteitsnorm van leraren zelf is een wezenlijke peiler voor het draagvlak.

http://www.dagvandeleraar.nl/,

Op strategisch gebied is lef al wat een overheid, een school of een administratie nodig heeft om het schier onmetelijke potentieel van de Vrije Software aan te boren: lef om de voorgestelde onorthodoxe weg te durven bewandelen.

http://people.mech.kuleuven.ac.be/~bruyninc/ictvisie.html,

Hij/zij weet de methodische wegen te bewandelen, zowel de digitale als de traditioneel papieren wegen, om zelfstandig gegevens betreffende de Middeleeuwen te verzamelen, te beoordelen en in hun wetenschappelijke context te plaatsen.

http://www2.let.uu.nl/Solis/homelet/faculteit/visitatie/documenten/certificeringsvoorstellen/GES%20middeleeuwen.doc,

Zoals de oud-katholieke vaderen en theologen verstaan hebben, betekent dit dat als de kerk voor een keuze staat allen die tot de kerk behoren betrokken moeten worden bij het zoeken van de juiste weg. Via consulatie naar conclusie. Die weg zijn wij de laatste jaren gegaan.

http://www.okkn.nl/,

Vorig jaar publiceerde u een kinderboek. Is dat de nieuwe weg die u wil ingaan?

De Standaard,

De hamvraag is echter of het interlandvoetbal de positieve ontwikkelingen op clubniveau volgt en een offensieve weg inslaat.

De Standaard,

Volgens een meerderheid in de rechtsleer moest de invloed van een wettelijke, contractuele of reglementaire verplichting evenwel niet worden gesitueerd bij (de verbreking van) het oorzakelijk verband, maar bij (de begroting van) de vergoedbare schade. Het Hof lijkt die weg recentelijk te zijn ingeslagen. In vijf arresten, die werden uitgesproken op 19 en 20 februari 2001 door de derde respectievelijk de tweede kamer, is een nieuwe regel geformuleerd.

http://www.cass.be/cass/cass2001/cass_nl/p6.htm

Voortzetting van het vredesproces is [...] de enige weg om de Hamas-terreur op termijn in te dammen. Onder de gegeven omstandigheden is daar heel veel politieke moed voor nodig. Hoogstwaarschijnlijk zou Peres graag die weg opgaan, maar als politicus wordt hij met de verkiezingen in het zicht naar een politieke positie opgejaagd die juist in de kaarten van Hamas speelt.

De Standaard,

Pas veel later begreep ik dat het ging om intellectuelen en hoge staatsambtenaren die ervan werden verdacht de kapitalistische weg te volgen.

De Standaard,